mokkapaloja!

Terve taas! Päätinpä leipoa keskiviikkona mokkapaloja, ja loppujen lopuksi ne onnistu hyvin ja maistu tosi hyvältä! Se ei kuitenkaan alkanu ihan helposti, sillä pääsin jo klo. 12 koulusta koska tiistaina oli puol neljään, mutta meillä ei ollu kananmunia joten pääsin alottamaan vasta kahen jälkeen.. Ja kaiken lisäksi laitoin taikinaan vielä liikaa maitoa, joten piti tehä sitten kaksinkertanen taikina! Muttei niitä paljoa tullu kovin montaa siltikään =D Kuorrutteen tekemisessäki oli hieman hankaluuksia, ku meillä ei ollu tomusokeria. Iskä lähti hakeen kaupasta, muttei sielläkään ollu normaalia tomusokeria, joten jouduin sitte odottamaan siihen asti että äiti toi kaupasta (eli oikeastaan ehkä 10-15 minuuttia). Taidanpa leipoa seuraavaksi suklaamuffineita (:


Ainekset (40 palaa):
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1 ½ dl maitoa
n. 4 ½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia

Kuorrute
4 rkl voita tai margariinia
250 g kaakaotomusokeria (tai
tavallinen tomusokeri ja 1-2 rkl
kaakaojauhetta)
3 rkl kylmää vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun voit käyttää esim.
- kookoshiutaleita
- nonparelleja

VALMISTUS
1. Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne seokseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita jäähtynyt rasva seokseen.

3. Kaada taikina leivinpaperille vuorattuun syvään uunipeltiin (mitat n. 30 x 40cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.

4. Kuorrute: Sulata rasva ja sekoita siihen tomusokeri, kahvi ja vaniljasokeri.

5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle.

6. Ripottele kuorrutteen päälle esim. kookoshiutaleita, ennen kuin kuorrute on jäähtynyt, jotta ne tarttuvat siihen. Paloittele, kun kuorrute on jäähtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ennen kuin haukut, katso peiliin ja tarkista oletko itse täydellinen.